Size Özel Seyahat Tablosu
Seyahat tablosu da neymiş dediğinizi duyar gibiyim. Hemen izah edeyim. Sizi bilmem ama ben örneğin gittiğim seyahatlerden hatıra olsun diye bir sürü şey toplayanlardanım. Magnetti, yaka iğnesiydi, anahtarlıktı çok severim. Ailemi, arkadaşlarımı (artık o seyahatte bana eşlik eden talihli kimse) hediyelik eşya dükkanlarında ağaç etmeye bayılırım.
Hızımı alamayıp dönüşte çantamdan çıkan bilet, bozuk para, fiş, metro kartı, broşür, harita gibi türlü türlü şeyi de anıdır efendim atılır mı diyerek saklarım.
En az 100 – 200 kare (ki aralarından güzelleri ayıklamaya çalışırken şaşı olayım) fotoğraf çekme gibi bir huyum da vardır hani.
Anılarınız Aksesuarınız Olsun
Peki benim çekmecelere istiflediğim tatil anılarıma n’olur? 1-2 yıl sonra bir Feng Shui atağında, bir kaç seçme parça ve para verdiğim şeyler haricindekiler çöpün dibini boylar. Bakmayın biraz organizasyon, tertip huyum da vardır. Anı manı gözünün yaşına bakmam.
Neyse ki bu tarihten sonra toplayacağım ufak tefek şeylerin kaderi böyle olmak zorunda değil.
Hatırlamak istediğiniz, keyifle andığınız, tadı damağınızda kalan seyahatlerinizi özel bir ‘kendin yap’ projesi ile son derece dekoratif bir objeye çevirebilirsiniz.
Gelin Seyahat Tablosu nasıl bir şeymiş beraber bakalım.
Birkaç fotoğrafınızı bastırıp, o fotoğraflardan harfler elde edebilirsiniz.
Yeterli sayıda fotoğrafınız yoksa sadece 1-2 harfte kendinizin de olduğu pozlardan kullanıp geri kalanını gittiğiniz yerin ünlü sembolleriyle tamamlayabilirsiniz.
İnternette hemen her yerin kaliteli, renkli çıktılarını alabileceğiniz fotoğrafları mevcut sonuçta.
Bastırdığınız ya da renkli çıktısını aldığınız fotoğrafları ziyan etmemek ve harflerin muntazam görünmesini sağlamak adına, maket bıçağı ve harf şablonu kullanmanızı tavsiye ederim.
Fon olarak kullanacağınız karton gibi malzemelerin ya beyaza yakın açık bir renk olmasına ya da çok koyu, siyah, lacivert, füme gibi bir renk olmasına dikkat edin ki kullanacağınız her obje görsel olarak ön plana çıksın.
Seyahat tablonuza tarih atmak da iyi bir fikir olabilir.
Yazlık, deniz kenarında bir yerse deniz kabuğu, minik şişelerde kum ve taş kullanılabilir.
Elinizi korkak alıştırmayın. Abartıp birkaç tane de yapın 🙂 Ortak bir konsept uygulandığında son derece şık gözüküyor bana kalırsa.
Tek bir yer için bir kaç çerçeve kullanmak ve ona bir köşe yaratmak da alternatif olabilecek bir uygulama. Belki çok sık gittiğiniz, çok anı biriktirdiğiniz bir yerdir.
Eğer şu anda elinizde böyle bir şey yapabilecek kadar malzeme yoksa da bir sonraki seyahatlerinizde kullanabileceğiniz malzemeler toplamayı unutmayın.
Ben aynı model üzerinden gitmiş olabilirim ama her zamanki gibi konsept yine sizin yaratıcılığınıza kalmış.